keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Jäätymässä


6 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Rajaamisella on suuri merkitys kuvalle. Miten rajaisitte tämän? Tykkään kuvasta väreissä, siinä on monia vivahteita pikku lammen juuri alkavasta jäätymisestä, mutta jotakin tuntuu puuttuvan... en vaan keksi mitä.
Vastaava, mutta ei aivan sama kuva löytyy väreissä
http://koti.phnet.fi/laakso47/Sininen_jaa.jpg

Mari kirjoitti...

Rajaushullulle vastustamaton kysymys :-D Tässä siis minun mielipiteeni: rajaisin oikealta tuota pääkohteelta huomiota varastavaa törröikköä pois. Vähän sieltä menetetään sitten myös tuota kaunista heijastusta heinistä, mutta niistä voisi ottaa oman kuvansa :-D Alhaalta ottaisin pois myös; tuosta valkoisesta kolmiosta tahtoisin eroon. Se on turha ja vie liikaa katsetta. Rajaisin oikealta ja alhaalta pois niin paljon, että pääheinä olisi kultaisen leikkauksen kohdassa alaoikealla. Näin menetettäisiin alaosan ja oikean kauniit heijastukset, mutta saataisiin kuvaan mukaan yläreunan upea roso.

Toinen vaihtoehto olisi sijoittaa keskiheinä ylävasempaan kultaisen leikkauksen kohtaan, mutta silloin minusta tausta jäisi levottomaksi ja liian monipolviseksi.

KooTee kirjoitti...

Ihan ekaksi, tässä toimii mustavalkoisuus erinomaisesti verrattuna väriverioon missä on mielestäni kauhea räikeä sini. (anteeksi)

Rajauksessa taas kerran Marin kanssa samoilla linjoilla. En tähän ihan pakolla yrittäisi saada kultaista leikkausta. Tuo oikean puolein valkoinen korsi kyllä häiritsee minuakin niin paljon, että sen rajaisin pois. Siihen jäisi vielä noita heijastuvia korsia riittämiin.
Tietysti voisi alareunasta ottaa pois sen verran, että Mariakin häiritsevä "kolmio" häviäisi. Minä poistaisin sen kloonaamalla.
En nyt muista mitä väriversiossa tuolla ylenpänä oli, mutta jos jää jatkuu sinne niin yläreunaa voisi nostaa joten pääkohde siirtyisi vähän alemmas.

Nämä korsikuvat ovat yksi heikkouteni, siis tykkään tästäkin.

Taru kirjoitti...

Itse rajaisin vasemmasta reunasta pois, samoin yläreunasta jättäen jäljelle nuo kauniit heijastukset vedessä.

Pehmyt piirto kirjoitti...

Tässä on kaunista pintaa, tuo yläosa on hieno. Oikealla on hieman epämääräistä viivaa.
Ottaisin yksinkertaisesti pois oikealta ja alhaalta,. Oikealta pois tuon vaalean heinän ja alhaalta saman suuruisen liuskan ehkäpä hiukan verran enemmän. Kuitenkin niin, että tuo nyt keskellä oleva heinä jäisi enemmän oikealle.

Tiitsa kirjoitti...

Tästä nyt hyvin huomaa sen miten kukakin katsoo kuvaa. Koetan paremmalla ajalla "leikellä" kuvaa ja katsoa miten onnistun.
Kiitos vinkeistä tämä on mielenkiintoista.