tiistai 12. tammikuuta 2010

Jyväskylän kaupunginkirkko


12 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Erinomaisen hieno kirkkokuva. Itse olisin tehnyt vielä hieman tummemman koska kyseessä on kuitenkin ilmeisesti iltavalaistuksessa otettu kuva??

Maelka kirjoitti...

Yritin kyllä, mutta kun mulla ei ole mitään kunnon kuvankäsittelyohjelmaa. Tolla Picasalla olen sen säätänyt mitä olen pystynyt/osannut. Tuli sit toi oikea reuna liian tummaksi, kun koitin sillä Picasalla säätää tummuutta lisää, joten en sit sitä versiota tallentanut.

KooTee kirjoitti...

Vaatisi kyllä toisen esim. Elementsin tai Lightroomin ja kuvattuna RAW muotoon.
Picasa on ihan hyvä perusohjelma, käytän itse myös sitäkin, mutta vaativampi kuvansäätö ei oikein onnistu.

Sovitaan niin, että tämä on hyvä! ;)

Maelka kirjoitti...

Sovitaan vaan ;-D. Mutta illalla on siis kuvattu. Pilvet matalalla ja niistä heijastui kaupungin valot, joten oli aika valoisaa illasta huolimatta.

Mari kirjoitti...

Picasa on ylättävän hyvä säätöohjelma, ilmaiseksi. Kun kuvan on säätänyt mielestään "hyväksi", saa sillä tehtyä vielä hienosäätöä ja "kikkailua", mutta pohjatyö pitää kyllä olla valmiina.

Krisu osaisi sanoa tähän, yhdistänkö oikein, mutta jos olen oikeassa, niin tämä on minulle "tuttu" kirkko, vaikken ole tätä ikinä luonnossa nähnytkään. Krisu otti tästä joitain aikoja sitten kuvan ja yhdessä sitä säätelimme "normaalimpaan" perspektiiviin tuolloin. Jonkun hetken istuin koneella rakennuksen äärellä :-D

KooTee kirjoitti...

Mari; jos ajattelet tämän olevan Tampereelta lue otsikko =D

Maelka kirjoitti...

Tämän kirkon kuvaamisessa on se ongelma, että kirkko näyttää parhaimmalta juuri sieltä suunnalta,missä maa viettää alaspäin eli joudut kuvaamaan vähän ylöspäin ja kuva vääristyy. Tämä on myös otettu vähän "alamaalta", mutta ei niin pahasti kun suoraan sivulta jos olisi ottanut. Tai otinkin, mutta kun se vääristymä häiritsi :-D, niin en sitä tähän laittanut. Tässä on vääristymää vähemmän.

Krisu kirjoitti...

Mari auttoi Tampereen tuomiokirkon 'veivaamisessa' kesällä. :D Tämä on itse asiassa minulle tuttu kirkko vuosien takaa. Asuin JKL:ssä 6 vuotta.
Hyvä, että sovitte KooTeen kanssa tämän olevan hyvä kuvan, koska se minusta sitä on. Seisoit tässä kuvaa ottaessasi teatterin kulmalla?

Maelka kirjoitti...

Jep..teatterin kulmalta tulin polkua kirkolle päin. Kuvasin kyllä muiltakin suunnilta, mutta tämä oli mielestäni niistä otoksista paras.

Mari kirjoitti...

Joo ,oon tosi hyvä lukemaan, luin nimittäin otsikon ja menin ihan metsään - no Jkylä tai Tampere, eihän tuo paljon ole metsään kotkalaisesta näkökulmasta :-D Unohtakaa koko löpinä!

Hedly kirjoitti...

Kyll on jyväskylässä komia kirkko, sopii todella upeasti mustavalkokuvaksi, korostaa sen jykevyyttä...tuo esille salaperäisyyttä....

tetra kirjoitti...

Toi mun pitäs nähdä liven. Ainii, saatan nähdäkkii tänäkesä, Tosi hieno ja harrastunnelmainen kuva.