maanantai 18. tammikuuta 2010

Vanhaa mallia

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Aidosti vanhaa mallia taitaa olla kuvakin.

Tiedän, ettei nykytekniikkaa ja vanhaa hyvää rautaa pitäisi verrata, mutta sorrun siihen kuitenkin, suotakoot anteeksi. Nykytekniikalla tähän kuvaan olisi ollut erinomaisen helppo saada riittävän sumea tausta suurehkolla aukolla, pääkohde olisi erottunut paremmin ympäristöstä (kuten huomaat, olen suuren aukon ihminen). Ja pääkohteella ajan takaa nyt tässä tätä ralliversiota ja sen takana parkissa olevia autoja. Muu tausta näin selvänä aiheuttaa vain "hämmennystä".

Pehmyt piirto kirjoitti...

Niin, nuo takana häirisevät kyltit maastoutuisivat. Pidän näistä vanhoista mustavalkoisista, ovat niin lämpimiä. Nykykuvat ovat mielestäni kovia, niinkuin tämä aikakin.

Tiitsa kirjoitti...

Kuvan käsittelyllä taustaa voisi häivyttää kevyesti. Toisaalta kuvan luonne aitona vanhana kuvana rikoontuisi. Monesti valokuvausliikkeet kopioidessaan vanhoja kuvia "pilaavat" kuvan kovilla sävyillä. Valitettavasti.
Tämä näyttää myös mielestäni hieman liian siniselle, ainakin tällä näytöllä.

Savu kirjoitti...

Valokuvaus jo itsestään lisää kykyä tehdä havaintoja ympäristöstä. Kamera tallentaa lahjomatta kaiken minkä kuvaaja haluaa, ehkä enemmänkin. Polttoväli, aukkovalinta, valotusaika, ym. vaikuttavat tietenkin lopputulokseen.
Enemmän kuvaaville kehittyy, kuin oma tunnistettava käsiala. Rakentava kritiikki ja halu ottaa oppia muista, kehittävät visuaalista näkemystä.
Tämä galleria on vähintään, jonkun kansalaisopiston kurssin veroinen, ehkä opettavampi. Oppiminen vaatii tekemistä, joten galleria voi lisätä kuvausharrastusta.
Rajauksessa ja terävyysalueen hallinnasta voi olla useita erilaisia mielipiteitä, eikä kukaan pysty sanomaan sitä ainoaa oikeaa vastausta. Kuviaan myyvälle asia on toinen, sillä ostajan päätös perustuu siihen miten hän kuvaa käyttää.
Faktat ovat faktoja, mutta jokaisella on omanlaisensa näkemys. Digiaikaan voimme käyttää samaan kohteeseen muutaman ruudun ja haarukoida aihetta myös sommittelun osalta. Niin ja hyvässä tilanteessa, voi käyttää nopeaa sarjatulta. Filmiajan jälkeen moottoriperää ei enää ole.