torstai 11. helmikuuta 2010

Ajantappoo...

20 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Ihan manuaalista;)

Nyt alkaa tuntua, että tämä blogi on osaltani ohi?

tetra kirjoitti...

Miks?

KooTee kirjoitti...

Tuntuu, ettei enää ole virtaa tähän.

Pitää yrittää keskittyä omaan blogiin, että saisi edes siellä pidettyä jonkinlaista tasoa yllä ja kävijät viihtymään.

Täällä on myös keskustelu loppunut, sekä minulla on tunne, että mielipiteeni ovat liian kriittisiä ja ne on otettu moitteina.
Tämä ei koske kaikkia, mutta melko moni on ottanut herneen nenäänsä.

En pyydä vielä Maelkaa poistamaan itseäni, mietin vielä ;)

Tapsu kirjoitti...

Sinun mielipiteitäsi täällä kunnioitetaan! Vika on siinä että arvostelua tulee muilta joiden omat kuvatkin on hieman sitä sun tätä ja tätä ei ehkä sulateta. Tähän, kategoriaan lasken myös itseni, sillä katson ettei meikäläisellä ole näillä näytöillä oikeutta muita arvostella.Eli jatka sinä vanhaan malliin,Katsellaan nyt vielä miten tämä alkaa kehittyä,Ehkä pitäisi kehittää joku arvosteluasteikko esim 1-10 ja jokainen voisi antaa pisteitä sen mukaan miten kuvaa arvostaa. tämä ei ehkä ketään ainakaan loukkaisi. monelta on ehkä hyvät mustavalkokuvatkin lopussa joten postauksia tulee harvemmin.

Savu kirjoitti...

Makuasioista voi kiistellä ja erilaiset kuvat ja erilaiset näkemykset ovat tällaisen ryhmän parasta antia. Jokainen esittää omia rakentavia ja ohjaavia mielipiteitään, mutta klikkiytymistä on syytä välttää. Ilman kritiikkiä ei kehitystä tapahdu.

KooTee kirjoitti...

Täällä on kyllä useitakin joilla on"varaa" antaa ohjeitakin.

Kuvaamistapa ja aiheet vaihtelevät omien makujen mukaan, mutta tekniikka ja kuvien sommittelu ovat sellaisia jotka tulevat harjoittelun myötä.
Palautetta voi antaa jokainen jolla on halua sanoa jotain. Omat mielipiteet ovat tärkeitä ihan meille kaikille, taidoista riippumatta. Niitä tänne olisin toivonut enemmänkin.
Tämä blogi olisi siihen tarkoitukseen erinomainen foorumi jo siitäkin syystä, että kuvaajamäärä on pidtty pienenä. Siitä kiitokset kuuluvat Maelkalle.
Täällä on joitakin kuvaajia mukana joilta ei ole kuvia tullut, ehkä kannattaisi antaa tilaa muille halukkaille kuvaajille.
Tetra, tätä keskustelua nyt alettiin keskustella sinun kommenttilootassasi, kuuluisi oikeastaan Maelkalle. Ethän pahastu? Olet harvoja jotka ovat uskaltaneet reilusti sanoa mielipiteesi. Siitä kiitos.

Kiitos kannustuksesta jatkamaan, ehkä vielä odottelen vähän aikaa.

Tiitsa kirjoitti...

Älä hyvä mies poistu kuvioista. Eihän ole sinun vikasi jos ei toiset kuviaan tuo esiin. "Uskallanhan" minäkin, vaikka en kuvaajaksi itseäni mielläkkään.
Tosin ei minua ole kukaan teilannutkaan ;)

tetra kirjoitti...

Voi pyhätpulinat! Saahan sitä täälläki jutel, pääasia et jutellaa. Mä voisin valokuvist jutel iakaike. Älkää nyy hyvät ystävät leikkii keske jättäkö. Katelkaa "ikivanhoiki" kuvii, mite ne kääntyis mustavalkosiks. Ne vois saad uude elämän. Mullei ainakaa ol koskaa ollu tarkotus kettää loukat tai väheksyy kuvaamistaitoo, haluun vaa neuvoo ja vaa mv-tekniikas,jos kelpaa. Kyl munki kuvii saa arvostel, jotku o laitettuki vaa aiheen takia, piristyksex. Ei kukaan ol täydellinen. Mä kans uskon jot tänne olis uusiiki halukkait tulos? Eiks tääl ollu joku kuva minimi?

Jaanen kirjoitti...

itse kyllä ottaisin kritiikkiä vastaan, mutta ilmeisesti kuvani ovat niin surkeita ettei niitä kukaan vaivaudu kommentoimaan opetusmielessä. Mitä tulee siihen lauseeseen "kenellä on varaa arvostella muiden kuvia" voinen esittää vastalauseen mokomaa kommenttia vastaan. Jokaisella on varaa esittää oma, eriäväkin, mielipiteensä kuvista. Tappaahan se kaiken mielenkiinnon tästä jos aletaan miettiä sitä, kenellä on "varaa" arvostella muiden kuvia ;)
Ja juu, en osaa kuvata, en hallitse sävyjä, en rajausta....

Kuvaaminen on vaan niin kivaa.

Jaanen kirjoitti...

PS. Kaikki taide ei myöskään miellytä silmääni, olkoon kuinka nimekäs taiteija hyvänsä.

Tiitsa kirjoitti...

Palatakseni tuohon Tetran kuvaan (en halua silti tappaa keskustelua)
tuo kokonaisuus on hieno. Tilanne ilmeisesti näitä Tetran silmänräpäyksiä,:) jotka lähtevät vaikka auringonsäteestä. Tykkään kuvasta juuri tuon tunnelman vuoksi. Mikä peli?

Wiltteri kirjoitti...

Mun vuoro! ;)
Omalta kohdaltani voin sanoa, että kun aloitin täällä (kiitos Maelka kutsusta), niin ajattelin laittaa sen pari kuvaa kuukaudessa. Ja miten kävi, kuviani löytyy täältä nyt viitisenkymmentä. Eli alkuajatus meni poskelleen, into vei mennessään. Mutta kaikkihan tuon tietää, että tietyt asiat kestää hetkisen ja kun omaa kuvavalikoimaa katselen laareista ja piironginlaatikoista niin alkaa kuvat vähetä. Eli oma julkaisutahti varmaankin hiipuu. Mutta pysyn mukana. Kuvaan kuitenkin suht jatkuvasti (ainakin kissojani) joten niistä löytynee mustavalkomateriaalia.

Bloggaaminen yleensä omalla kohdalla on alkanut laiskistua, ei riitä virtaa Valokuvatorstaille, ei Mustaa ja Valkoista - haasteelle vaikka kuviakin olisi ja ne ovat mukavia haasteita!!! Kun jotenkin miellän sen niin että kun osallistuu kuvallaan ja odottaa kommentteja niin ois syytä myös käydä muiden luona antamassa puumerkkinsä. Ja tähän kun ei ole tällä hetkellä virtaa joten on haasteet jätetty hetkeksi.

Ja lopuksi kommentoinnista: Kaikki sitä odottaa ja haluaa mutta älkää ottako sitä aina niin vakavasti. Täältä löytyy mielipiteitä, makuja ehdotuksia moneen lähtöön ja ei joka kuvasta varmaankaan ole kaikille mielen mukaiseksi. Mutta harkitkaa tietenkin esitettyjä ehdotuksia mutta muista aina kunnioittaa kuvaasi. Sillä siitä löytyy kuitenkin SE jokin, joka mielestäsi ansaitsee julkaisukynnyksen!
Ja KooTee, jos lähdet täältä niin haetaan sut takaisin! ;)

Maelka kirjoitti...

Jaahas...linjoilla myös. Ensinnäkin tuosta kommenttipuolesta. KAIKILLA on lupa kommentoida ja sanoa mielipiteensä tässä blogissa ja olla myös erimieltä asioista. On vanha sanonta, että metsässä olisi tosi hiljaista, jos vain ne linnut saisivat laulaa, jotka laulavat parhaiten. Hyvä kuva on subjektiivinen käsite ja näkemyksiä on erinlaisia ...hyvä niin. Tekninen osaaminen on sitten asia erikseen ja vaikka esim. sommittelussa on näitä kultaisia sääntäjä niin on myös joskus hyvä rikkoa rajoja ja kyseenalaistaa asioita. Asiattomat kommentit olen poistanut ja tulen poistamaan esim. haistattelut yms.

Kuvien tulva varmasti vaihtelee ja itselläni tuntuu tällä hetkellä olevan aika "kortilla" enkä ole kerennyt kauheasti julkasemaan tai kommentoimaan kuvia. Kun on onneksi muutakin elämää kun tämä virtuaalinen. Joka päivä olen käynyt kuitenkin katsomassa uudet kuvat ja koska kaikki kommentit tulevat suoraan sähköpostiini niin pysyn kyllä ajan tasalla siinä mistä täällä keskustellaan. Äkkiä kun vilkasin niin löysin vain yhden kuvaajan jolta ei ole tullut sitä "vaadittua" kahta kuvaa per kuukausi, jos laskee kalenterikuukausittain kuvat. Tätä kuutahan on vielä runsaasti jäljellä. Kysäisen Arikoolta vieläkö hän haluaa olla mukana.

Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet olla mukana ja toivottavasti jaksatte jatkossakin. Ja keskustelkaa ja kommentoikaa ja olkaa hiljaa silloin kun siltä tuntuu. Aina ei jaksa eikä huvita, mutta sekin on sallittua :-D. Hyvää ystävänpäivää!

KooTee kirjoitti...

Jaanen: Jos viittasi tuossa yllä tätä lausetta." Täällä on kyllä useitakin joilla on"varaa" antaa ohjeitakin." Niin muistit väärin, tässä ei mainita mitää kuvien arvoselemisesta vaan ohjeiden antamisesta. Tottakait jokaisella on varaa arvostella ja antaa myös ohjeita jos siihen tuntuu olevan resursseja.
Olen yrittänyt tarttua kiinni niihin kuviin jotka ovat herättäneet mielenkiintoni.
Yritän jatkaa ja kyllä minä vielä sinukin kuviisi jotain sanon älä huoli. Yksi juttu vielä. Uskaltakaa vain tarttua rohkeasti kiinni myös minun kuviini. Kuvani ovat kyllä kovasti erilaisia mitä täällä enemmistö on, mutta silti.
Joten yleisön pyynnöstä jatkan vielä, koittakaa kestää =DD

tetra kirjoitti...

Viuh...olipas mielenkiintoista;D Tiitsa: Peli on Pyramidi pasianssi, jota "iskin" laivan baaris, ko jäin hetkeks yksin. Tunnelma oli kuvaamisen arvoinen ;D

Lasse kirjoitti...

Tetra, menikö läpi? Kuvasta tykkään, se ilmentää hetken tunelmaa erinomaisesti.

KooTee, en yhtään ihmettele kyllästymisen tuntuasi. Tuolla tahdilla minä olisin jo pöpilässä. :) Minullakin oli alkuinnostusta, tuli jopa kolme kuvaa viikossa! Jatkossa tahti taitaa olla lähempänä sitä minimivaadetta, eli kaksi/kk. Toivottavasti myös muistat, että jotkut meistä tekevät vielä ihan työuraakin netin ulkopuolella. Se ainakin itselläni silloin tällöin imee sen verran energiaa, etten vaan yksinkertaisesti jaksa viikkoon pariin innostua bloggailusta. Mukana ollaan silti. Ja jos joku sun kommenteista vetää herneen nenään, mun mielestä se on herneennenäänvetäjän ongelma, ei sinun.

Yleisesti: Tälläkin kuvaajamäärällä kuvatulva on ollut sellainen, etten yksinkertaisesti jaksa keskittyä kaikkeen näkemääni. Ja jos en kuvaan syvenny, katson turhaksi myös sen kommentoimisen. Myönnän että monta kommentoimisen arvoista kuvaa on jäänyt kommentoimatta. Kannattaa (puhun itsestäni, mutta muutkin voivat miettiä) pohtia omaa syventymisen astetta. Olen huomannut toisien olevan melkoisen täysillä mukana, toinen ääripää puolestaan heittää kuvan blogiin silloin tällöin. Maelkan luomien sääntöjen puitteissa molemmat tyylit mahtuvat mukaan. Mitä valokuvauksesta keskusteluihin tulee, varsinaisia keskusteluforumejakin luulisi löytyvän netistä. En tiedä mistä, koska en ole sellaisia koskaan etsinyt. itselläni kuvaaminen on enemmänkin vaiston varaista toimintaa, kunhan on kamera mukana. Jos se ei ole mukana, en sitä juurikaan ajattele.

Tsemppiä lopputalveen itse kullekin!

KooTee kirjoitti...

Lasse; minunkin vauhtini hiipuu, olen laittanut kuvia kaksi/päivä siksi, että tänne tuli reilusti materiaalia =D
Jos ei haluta keskustelua niin antaa olla, mutta näin hyvää paikkaa on vaikea löytää.Enimmäkseen asiakkista
keskustelua kuvasta, myös kuvauksesta yleensä. Monella foorumilla on sellaista haistattelua sekä potaskan puhumista suurelta osin. Kiitos kumminkin. Lopetan tämän aiheen tähän. Kiitos kaikille.
Jatkeataan toisten kuvien alla jos tarvetta lmenee.
Mikäli Maelka katsoo tämä liialliseksi niin sanokoon painavan sanansa.

tetra kirjoitti...

Voi teitä ;D

Jaanen kirjoitti...

voe voe niin ;)

Lasse kirjoitti...

Mitäs täällä voevotellaan? Nukkumaan siitä! ;) Hyv'yötä!