lauantai 13. helmikuuta 2010

Viivastoa aalloilla

8 kommenttia:

Pehmyt piirto kirjoitti...

Laitoin kuvasarjan, jossa on tuo rajaus, haluaisin siitä mielipiteitä. Tietenkin myös tuosta kuvankäsittelystä. Alkuperäinen on värikuva. Luin, että raw vie paljon tiedostoa, joten en ole sitä käyttänyt.
Jos olen ottanut raw säädöllä mv-kuvan, niin kone kuitenkin tallentaa sen värillisenä, outoa vai näinkö se toimii.

Tapsu kirjoitti...

Näinhän se menee! jpeg-kuvat kameran mustavalkoasetuksella tulevat mustavalkoiseksi mutta raw-asetuksella kuvankäsittelyohjelma muuttaa tai ne voi muuttaa värilliseksi.Jos nyt kuitenkin vielä kantaa ottaa näihin kuviin niin alakuva on mielestäni parempi mutta jokin näissä silmiäni mättää ei oikein kolauta visuaalisesti:)

Pehmyt piirto kirjoitti...

Niin nämä nyt ei ole sellaisia "oikeita"kuvia, mutta ihan tuon käsittelyn takia pistin arvioitavaksi ja jos jotain vinkkiä sais sitten niihin "oikeisiin" kuviin, jos joskus onnistuisi saamaan. Harjoitus tekee mestarin, jos tekee;)

Tapsu kirjoitti...

Älähän nyt masennu, eli älä välitä minun mielipiteestäni, toisen kuvaajan mielestä nämä saattaa olla loistavia otoksia!Olen usein täällä huomannut että kuva jota en arvosta ollenkaan on toisten mielestä loisto-otos.Makuja on niin monenlaisia:)

Tiitsa kirjoitti...

Minä tykkään kuvan ideasta, ruohoista aalloilla tai lumella. Kummallakin ne ovat haastavia kuvattavia, siitä todisteena lukematon määrä harjoituskuvia koneella. Lisäksi mustavalkoisuus ei oikein näissä toimi.
Alempi kuva näyttää mukavammlta, mutta hitusen sitäkin vaalentaisin, ehkä lisäisin varjoa, siis ehkä. Vaikea sanoa ilman kokeiluja,

KooTee kirjoitti...

Kyllähän näitä on tullut kuvattua täälläkin.
Tämä ovat liian sekavia, niissä saisi olla jotakin rytmiä tms.
Alakuva liian harmaa.
Ei oiken mv kuvaksi sopivia.

RAW on kyllä paras kuvausmuoto. Siinä tulevat talteen kaikki mahdolliset sävyt. Säätäminenkin on melko helppoa, kun vaan on oikeanlainen muunnin.
Viehän ne tilaa, mutta sitähän on nykyään saatavilla ihan kohtuuhinnalla.

Pehmyt piirto kirjoitti...

Kuuleppas Tapsu, en minä masennu ja olen sitä mieltä että sinun mielipiteesi on yhtä arvokas kuin meistä jokaisen. Luen näitä kommentteja mielenkiinnolla ja olen todennut, että hyvät mielipiteet myös sinulla, niinkuin jokaisella.

Itselle on kuvissa tärkeämpää sen antama tunne, kuin "oikeanlainen" tekniikka.

Näiden kuvien osalta voinen sanoa, ettei nämä itsellekkään tuoneet mitään "täyttymystä", joten samoilla linjoilla ainakin näiden osalta liikumme.

tetra kirjoitti...

Mä en noist raw´eist tied, mut näist sanoisi jot ei näit olis, aikanaan kannattanu paperil tehdä. Ehkä jos ton kokokuvan sais kirkkaammaks, siin vois ol jottaa..autiutta..tai jotain. Mut yläkuvas luuli ens et siel on lumee hukkunu heinäsirkka ;DD