perjantai 12. helmikuuta 2010

Viime talvena

19 kommenttia:

Tapsu kirjoitti...

Komeasti ruovikko heittää varjoa vastavaloon mutta mua aina vaivaa tälläisessä kuvassa tuo lumen tummuus! Lumen pitäisi näyttää kuitenkin lumelta eli melko valkeetahan se on vaikka tuossa tänään olen puhkipalamisista maininnut:)Musta:) ei o kaunista se on nin surullista:)Mutta ehkä illan pimetessä luonto näyttää tälläiseltä!Eli en moiti:)

Wiltteri kirjoitti...

Katselin tossa alkuperäisen kuvan tietoja ja kuvaushetki on myöhään iltapäivällä. Lumi näytti väreissäkin sinisen violetilta joten kun sen muutti mustavalkoiseksi niin lumen väri jäi "hiiltyneeksi". Ja arska ilman mittauksia varmaan täyttää puhkipalamisen kriteerit ;) Vastavaloon kuvaamista täytyy harjoitella kovastikin vielä, nykyisin on jo vastavalosuojat käytössä.. :)

Tapsu kirjoitti...

Sehän se tässä mustavalko jutussa on että tuo lumi värikuvassa on alivalottuneena kauniin sinertävää mutta mustavalkopkuvassa muuttuu "hiiltyneeksi"

Tapsu kirjoitti...

Kokeilepas minkä näköinen tulee kun antaa kuvalle picasassa valoa reilusti lisää, olettaisin sen muuttavan kuvaa melkoisesti!

Pehmyt piirto kirjoitti...

Karkeaa lunta vastavaloon. Varmaankin taivaan sävykkyys katoaa, jos kuvaa vaalentaa.
Matalalla paistava aurinko luo pitkät varjot, antaa vaikutelman kyntöpellosta, tällainen ensivaikutelma minulle syntyi.

Oikeastaan tämä kuva alkaa elää, mitä enemmän katsoo, löytää yksityiskohtia.

Wiltteri kirjoitti...

Kiitosta Tapsu, kuvaa vaalentaessa vaalenee myös varjot jotka ovat mielestäni tän kuvan idea, joten en suuremmin jättänyt vaalennusnapin säätöjä voimaan. Kiitos PP! :)

Tapsu kirjoitti...

Olet kuitenkin hieman vaalentanut näemmä!Juuri sopivasti:)

Wiltteri kirjoitti...

Itse asiassa tuo on se sama kuva minkä eilen illalla tänne laitoin. Testailin kyllä kuvaa niinkuin neuvoit mutta en valitettavasti saanut siitä mieleistäni...tyydytään siis tähän "nokiseen" kaislikkoon.. ;)

Tapsu kirjoitti...

Mitenhän se kuitenkin näyttää tänään paljon paremmalta!Ehkä se nyt päivänvalossa:) on valoisampi:)

Wiltteri kirjoitti...

Tai läppärin kannen kaltevuudesta ;) Itse menny joskus tuohon vanhaan halpaan. Tai kuva kuin viini-paranee vanhetessaan ;D

Tiitsa kirjoitti...

Nuo pitkät varjot vetoavat aina. Varmaan olisin itsekin koettanut lumen osuutta vaalentaa, mutta siihen tarvittaisiin jo parempia..eiku toisenlaista kuvankäsittely ohjelmaa, ettei taivas pala ihan koonaan. Tykkään tästä näin.

Anonyymi kirjoitti...

Auringonlaskun valo on kuvaajan hyvä seuralainen. :) Hieno on kuva!

Wiltteri kirjoitti...

Mutta joskus niin vaikea hallita Arskan valoa niin ettei se tuota pilkkuja tms roinaa kuvaan..Tai polta kuvaa tai kuvaajan kaljua ;) Mutta näissä mustavalkokuvissa valolla on tosi iso merkitys,itse kun tykkään näistä valoa ja varjoa otoksista. . .

tetra kirjoitti...

Varokaa sen auringon kans. Otin koivunlehvistön läpi, suoraan aurinkoon kuvan viimekesänä. Kuvasta tuli hieno, mut kamera men pilal. Linsiin tai jonnekki "palo" mustii läikkii, jotka näkyvät kuvissa, varsinki vaaleel taustal. Tota kuvaa luulin hiekkaranaks ;)Vähän on tumma, mut ei paha silti.

Wiltteri kirjoitti...

Ollaan varovaisia! Ei sitä aurinkoon kannata kohdistaa kuin hetkeksi!

KooTee kirjoitti...

Tetra, oletkos varma ettei ole pölypalleroita kennolla?

KooTee kirjoitti...

Tutkailin tuota kuvaa vähän tarkemmin ja totesin, että paras on näin.
Sitää saa hiukan herkemmän vaalentamalla ja jonkin verran kontrastia lisäämällä. Toinen vaihtoehto on tehdä vielä dramaattiempi tummentanalla aika reilusti.

Hyvä näin keskiverto säädöllä.

Wiltteri kirjoitti...

Kiitos KooTee!

tetra kirjoitti...

Kaik o mahdollist, mut käytin "asiantuntijal" ja hän tän keksi. Jos on palleroit, ni en tied mite saan pois. Tää o pokkari,eikä sin sisäl nää, ilma ruuvarii. Ne ei kyl ol yhtää liikkun, monee aikaa/vuotee.